Ατελείωτες, μοναδικές και ιδιαίτερα νόστιμες συνταγές που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε για το λεσβιακό φαγητό και το λάδι μας. Αντί για αυτά, προτιμάμε να σας πούμε για την επιτομή της γευστικής αξίας της «καπιράδας»: πάρτε μια φέτα ψωμί ψωμιού, ψήστε το ελαφρά, περιχύστε άφθονο ελαιόλαδο, παχύρρευστο αλάτι και ρίγανη. Θα είστε ενθουσιασμένοι και μέρος των διατροφικών σας συνηθειών.
Μέχρι σήμερα στα ελαιοτριβεία, που σέβονται το προϊόν τους και τιμούν την παράδοση, καίνε ένα κέικ, όπου ψήνεται το φρέσκο ψωμί και φτιάχνουν την «καπιράδα» με φρέσκο αφιλτράριστο ελαιόλαδο δοκιμάζοντας και κατακρίνοντας.
Εναλλακτικά ρίξτε ελαιόλαδο σε ένα γυάλινο μπολ. Βουτάμε σε φρέσκο ψωμί και πασπαλίζουμε με ελιές. Έχετε μυηθεί στη γεύση του μοναδικού Ελιξίρου από τη Λέσβο.